Home » Activiteiten » Fietsen in de Dijlevallei en Hageland

Fietsen in de Dijlevallei en Hageland

Algemene info over fietsenknooppuntennetwerk

B&B Boslucht ligt aan de rand van Leuven vlak aan Heverleebos. Verschillende fietsknooppunten liggen op korte afstand. De B&B lig het dichtst bij fietsknooppunt nummer 70 in Vlaams-Brabant die achter de hoek van de B&B ligt. Van daaruit kan je korte of langere fietstochten maken in Regio Leuven en het Hageland. Zowel mountainbike routes, koersfiets routes alsook city bike routes zijn beschikbaar in de B&B.

Meerdaalroute

Deze fietsroute vertrekt vanuit de B&B en gaat via Leuven naar de Zoete Waters in Oud-Heverlee in totaal 32km.  Een city bike route.

Voervalleiroute

Deze fietsroute vertrekt vanuit de B&B en gaat via Leuven naar Tervuren en terug en is in totaal 47 km. Een city bike route.

Rock Werchter route

Deze fietsroute is 36 km en gaat van Leuven naar de Weide van Werchter en de plas van Rotselaar. Vanuit de B&B eerst richting Leuven via de ingenieurscampus, dan door centrum Leuven naar het station. Van daaruit naar de brouwerij van Stella Artois waar je de verdere aansluiting vind op de fietsroute. Een mooie city bike route.

Iedereen toerist route

Deze fietsroute is 22 km lang en gaat van Leuven naar Tildonk en terug en loopt langsheen het kanaal. Vanuit de B&B gaat het eerst richting Leuven via de ingenieurscampus, dan het centrum van Leuven naar het station. Dan naar de brouwerij van Stella Artois waar je verdere aansluiting vind op deze city bike fietsroute. Meer informatie te verkrijgen in de B&B.

Het belevingscentrum in Tildonk (Haacht) ligt in een voormalig Ursulinen klooster. Het centrum heeft anekdotes, foto’s en voorwerpen met een beklijvend verhaal.
Kruineikestraat 5 A Tildonk, +32 471 97 36 42. https://www.toerismevlaamsbrabant.be/oorlog

De Brabantse Pijl Cycling Route (98 km)

Toerisme Vlaams-Brabant lanceert de De Brabantse Pijl Cycling Route. Deze nieuwe route voor sportieve fietsers is 98 km lang en brengt hen langs de mooiste landschappen van het Dijleland. In het Hageland zijn er met de Sven Nys Cycling Route en de Eddy Merckx Cycling Route al twee wielerroutes in de voetsporen van Vlaams-Brabantse wielericonen. Starten kan aan de parking van de Zoete Waters in Oud-Heverlee. De route is bewegwijzerd in één richting. Volg de zeshoekige borden, of download de gpx-coördinaten. Ideaal voor met de koersfiets, elektrische fiets of scooter. Meer informatie in de B&B die op de route ligt!.

Leuven – Mechelen – Leuven

Dit is een koersfiets route. De fietstocht is ongeveer 76 km en loopt langs de vaart die loopt van Leuven naar Mechelen, via het sas van Kampenhout en de zoo Planckendaal en terug.

Kayak en Mountain bike

Op korte afstand van de B&B bevind zich mogelijkheid tot huur van een Kayak ter afvaart van de Dijle en ook mountain bike verhuur. Meer informatie in de B&B.