Home » Activiteiten » Leuven City

Leuven City

Stadhuis

Het historische stadhuis is dé trots van Leuven. Het is bovendien één van de bekendste gotische stadhuizen ter wereld. De eerste steen werd gelegd in 1439. De bouw duurde dertig jaar en kende drie bouwmeesters.

Abdij van het park

Een van de best bewaarde abdijen van België

M Leuven

Oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkend gebouw

Dieric Bouts in de Sint-Pieterskerk

De kerk heropent met een vernieuwde museale opstelling en bezoekersbeleving. Via mixed reality komt ‘Het Laatste Avondmaal’ van Dieric Bouts letterlijk tot leven en ontdek je het bruisende Leuven van vroeger én nu.

Brouwerij Stella Artois

De brouwerij van Stella Artois, onderdeel van het grootste brouwerijconcern ter wereld AB InBev, is nog steeds stevig geworteld in thuisstad Leuven.

Elke zaterdag en zondag kan je een bezoek brengen aan de brouwerij. Neem deel aan de vernieuwde, interactieve rondleiding. Beleef de brouwerij in volle actie en geniet na met een heerlijke Stella Artois. Kortom: beleef bier in zijn puurste vorm.

Vaartkom

Nergens beleef je de innovatie in Leuven zoals aan de Vaartkom. Deze oude industriezone rond de Vaart evolueert volop. De fabriekspanden worden opgeknapt en ingenomen door eigentijdse woonlofts, winkels en kantoren.

Groot begijnhof

Je vindt er een netwerk van straatjes, pleintjes, tuinen en parken, met tientallen huizen en conventen in traditionele zandsteen, alsook de Sint-Jan-de-Doperkerk. Tegenwoordig wonen er studenten, buitenlandse gastprofessoren en medewerkers van een van de oudste katholieke universiteiten van Europa.

In 1998 is het Groot Begijnhof samen met 12 andere Vlaamse begijnhoven erkend als werelderfgoed van de UNESCO. Je kan het gratis bezoeken. 

Universiteitsbibliotheek en toren

Tijdens de klim van vijf verdiepingen kom je meer te weten over de turbulente geschiedenis van de universiteitsbibliotheek en de invloed ervan op de stad. Een fototentoonstelling neemt je mee naar vijf markante tijdsperiodes.

Na de vijfde verdieping bereik je de toren en krijg je een uniek panorama over de stad.

Kruidtuin

Oudste botanische tuin van België

Oude markt

De langste toog van Europa

Interactieve kaart